Loader Image

Nisanta vagyok, polgári nevemen Sándorfi Péterné. Hennaművész, két kisfiú anyukája. Az indiai kultúra 1998 óta életem szerves része. Ekkor költöztem Krisna völgybe. A hennával először 10-15 éve találkoztam Angliában. Ott voltam kiküldetésen, és az indiai közösség hölgy tagjai időről-időre “mehndivel” díszítve jelentek meg a templomban, ahova jártam. Azonnal megragadott a dolog. Próbáltam készen vásárolt tölcsérekkel hennázni, inkább kevesebb mint több sikerrel. Nem adtam fel és idővel hobbivá vált a hennázás. Szerencsére egy ismerősöm megmutatta, hogyan keverjek használható hennapépet, és hogyan készítsek tölcsért. Heuréka élmény volt évek után használható eszközökkel dolgozni.

Öt éve hennázok rendszeresen a Krisna-Völgybe látogató vendégeknek. Számomra a henna nem csak kreativitásom megélésének egy formája, de csemetéim mellett igazi relaxációs technika is. Ezen kívül egy médium ahhoz, hogy számtalan fantasztikus emberrel ismerkedjek meg.

2016 májusban Hegedűs Gyöngyvér barátnőmmel és henna bajtársammal együtt hagyományteremtő szándékkal megszerveztük a Hennaművészek I. Országos Találkozóját, amely számunkra és a résztvevők számára is hihetetlen élmény volt.

Képzéseimen a célom a természetes hennafestés mikéntjének átadása és olyan alkotók elindítása útjukon, akik biztonságos alapanyagokkal dolgoznak és művészi szintre fejlesztik ezt az ősi szépítkezési technikát.

No Comments

Comments are closed.