Loader Image
Henna ápolás

Henna ápolás

Erős színű hennát szeretnél? – Így ápold!

Rendszeresen felmerül a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy minél sötétebb legyen a henna színe. Ez természetesen függ a felasznált hennapor minőségétől, és frissességétől, a receptünktől és néhány más tényezőtől, de amiről most szeretnék írni, és amin legalább 50%-ban múlik az eredmény, az a

HENNA ÁPOLÁSA:friendshenna

1. A megszáradt hennapépet festés után 10-15 perccel érdemes fixálósziruppal befújni. Ez nem elengedhetetlen,  különösen, ha jó a hennapépünk, de segíthet abban, hogy a hennapaszta minél tovább a bőrön ragadjon.
Ennek alternatívája, amikor a mintát speciális tapasszal leragasztják.
2. Hagyjuk a hennapépet 7-8 órán át a bőrön. Ha van lehetőségünk néhány percig óvatosan gőz fölé tartani a festett területet, vagy spray-vel párszor újra benedvesíteni, az tovább sötétítheti a színt. Ha tudod, tartsd a hennádat melegen, meghálálja! Én be szoktam bújtatni a kezem a takaró alá éjszakára.

3. A fenti idő elteltével kaparjuk le a hennát. (Ne mossuk!) Erre a célra megfelel egy vajazó kés, már nem használt hitelkártya, de a kedvencem a nyelvkaparó.
4. Ne ijedjünk meg! A hennaminta először halvány narancssárga és az alacsony kontraszt miatt a minták elmosódottnak tűnhetnek. Ez két nap alatt érik majd sötétbarnává. Ha el tudjuk kerülni a vizet továbbra is, az is egy plussz pont, de ha nem, fürdés, kézmosás előtt kenjük be a mintát természetes olajjal, (pl oliva) vagy henna ápolóbalzsammal.
5. Várjunk türelmesen és gyönyörködjünk a hennánkban.

Tippek a víz elkerülésére (nyáron nem igazán akaródzik a víz nélküliség):
Kezet mosni úgy szoktam, hogy a hennátlan kezemmel mosom a másik kezemnek azt a részét, amin nincs minta.
Zuhanyozásnál egyszerűen abban a kezemben tartom a zuhanyrózsát, amelyikre festettem.
Ha telefestették az egész tested, akkor se aggódj. Már a 7-8 óra víznélküliség és utána olajozás is szuper eredményt hoz. Kérd meg a párod, vagy más családtagjaid, hogy vállalják át a mosogatást. (Ha nem értik meg a helyzet komolyságát, használhatsz gumikesztyűt)

No Comments

Give a Reply